Bloggaajaksi 7 päivässä

Postaus sisältää affiliatelinkkejä, affiliatelinkit merkitty (*) merkillä. Lue lisää postauksen lopusta.

Maraton, ei pikajuoksu

”Blogin kirjoittaminen on maraton, ei pikajuoksu”, näin sanoo blogivalmentaja Tiia Konttinen. Vaikka päässä sinkoilee viljalti tarinoita sekä ideoita ja ajatuksia postausaiheista, kannattaa lähteä liikkeelle maltilla.

Tuntuu, että on kiire, kun postaukset tuntuvat purkautuvat näppäimistön kautta screenille, mutta juuri siksi onkin hyvä rauhoittua ja osallistua ammattilaisen ohjaukseen maltilla. Jos kerran haluaa rakentaa kelvollisen blogin. Tiia on niin oikeassa.

Tienhaaroja

Makasin OYS:n osastolla 30A viime syksynä kaksi ja puoli viikkoa paraplegian iskettyä: jalat olivat menneet täysin toimintakyvyttömiksi, oikea tunnottomaksi, eikä vasemmankaan jalan tunnoissa ollut hurraamista. Koko kesän ajan vihoitellut Devicin tauti, Neuromyelitis optica (NMO) oli iskenyt selkäytimeen tämän tästä, eikä kortisonissa ollut paukkuja pysäyttämään sitä. NMO pysäytti minut.

Minut on pysäytetty ennenkin. Olen joutunut luopumaan reuman takia ammattimuusikon haaveista: ei voinut tulla orkesteriviulistia tai pop-jazz-pianistia. Jäykistyneet ranteet ja koukkukyynärpääni eivät taipuneet ammatti- tai runsaaseen harrastelumusisointiin. Sävelkorva ja kirjoittaminen ovat olleet vahvuuteni, jotka olen voinut yhdistää työssäni ja elämässäni. Vaakakuppi on painunut nykyään töiden kannalta kirjoittamisen puolelle.

Terhin Kanekset

Sairauden iskiessä tuli tarve purkaa omaa henkilökohtaista tilannetta kirjoittamalla. Syntyi Terhi Kanekset, lähipiirille julkistettu tekstisarja tapahtumista ja tuntemuksista. Nyt Terhin Kanekset on tullut kaapista; on syntynyt Harvinaisen ääni -blogi. Tähän myötävaikutti erityisesti Tiian positiivisesti hersyvä sparraus.

Ajatukset blogiksi

Kenellä vain sanat tuntuvat jonottavan sisuksissa kohti lukijoita, bloggauksen alkuun pääsee turvallisesti Tiian kokoamalla seitsemän päivän tehopaketilla: Aloita bloggaaminen seitsemässä päivässä. (*)

Tiiasta huokuu ”heti kättelyssä” rautainen ammattitaito; hän on koostanut tärkeimmät lähtökohdat jouhevasti eteneväksi, helposti omaksuttavaksi materiaalipaketiksi. Lisäksi hän tarjoaa henkilökohtaista valmennusta sangen innostavalla otteella.

Tiia on avautunut omalla sivustollaan runsaasti niistä seikoista, jotka ovat ajan saatossa siivittäneet hänet menestykseen. Unelma on vaatinut paljon opiskelua ja työtä, mutta nyt Tiian työkalupakki tursuaa mitä parhaimpia vinkkejä, mutta myös varoituksia sudenkuopista blogin rakentamisessa.

Bloggaajaksi seitsemässä päivässä

Aloita bloggaaminen seitsemässä päivässä -kurssin (*) voi suorittaa omaan tahtiin. Suosittelen itse maltillista syvällistä perehtymistä eri aihepiireihin. Niin, vaikka tekstit jo huutavat pääkopassa! Asiaa on paljon. Miten hyvin olen itse tässä onnistunut, onkin jo eri asia…

Kurssilla lähdetään liikkeelle perustermistöstä. Tiialla on myös laaja arsenaali ehdotuksia blogiaiheiksi sekä vinkkejä, miten lähestyä ja laajentaa aiheita. Blogin rakennus Word Pressiin väännetään sellaisesta rautalangasta, että siinä ei tarvitse itse muuta kuin seurata ohjeita ja toimia.

Ansaitse rahaa blogillasi

Tiia antaa hyviä täsmävinkkejä postausten rakenteisiin ja sisältöihin. Hänellä on myös vahva kompetenssi opettaa, miten saada lukijoita blogiin ja vieläpä se, miten ansaita rahaa blogilla.

Kaiken tämän opin Tiia on koostanut ytimekkäästi ja perusteellisesti seitsemän päivän settiin. Suosittelen kurssia lämpimästi kaikille, joilla on halu ja tarve boostata omaa yritystään, kirjoittaa harrastuksestaan, jakaa elämäntyylivinkkejä tai vain tuoda omia ajatuksiaan julki lukijoille. Tässä on hieno mahdollisuus lähteä liikkeelle pienin askelin.

Harvinaisen spesiaalia elämää

Asiat tapahtuvat tarkoituksella ja syystä: sairauslomani aikana minulla oli aikaa perehtyä blogin rakentamiseen, kuntoutumisen ja levon ohella. Kirjoitan sairauttani ulos kehostani ja kirjoitan niistä asioista, joista ammennan voimaa arkeen. Elämä kun on harvinaisen spesiaalia.

** Tämän postauksen linkit on ns. affiliate-linkkejä, jotka on merkitty (*) merkillä. Mikäli hankit kurssin affiliatelinkkini kautta, saan siitä rahallisen komission. Linkin klikkaaminen ei kuitenkaan aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja, joten voit rauhassa tutustua kurssiin. Suosittelen vain niitä tuotteita joita olen itse käyttänyt tai joita käytän parhaillaan. Mielipiteet kurssista on 100 % omiani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *